Ingrendiente:

Blat:
6 oua
12 linguri de zahar tos
1 lingurita rasa de bicarbonat
10 linguri faina
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vaniliat

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura, deoarece aceasta prajitura este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz.
Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema din:

4 galbenusuri
2 linguri de faina
200 ml lapte rece
200 g unt
100 g zahar pudra
Galbenusurile se freaca cu faina ( eu am pus amidon alimentar ), se adauga treptat laptele rece si se pun la fiert pe baie de abur, amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Untul cu zaharul se freaca spuma si se pune treptat in amestecul de crema amestecand mereu.

Se prepara glazura:
4 albusuri
200 g zahar
2 plicuri zahar vaniliat
Se bat bine pe abur pana se ingroasa si se intaresc si apoi se bat pana se racesc.
Blatul se acopera cu crema , apoi se pune glazura si se rade ciocolata.

Se lasa la rece cateva ore si apoi se taie.

Si acum gluma zilei:

Culmea zgarceniei
Un tata scotian le spune copiilor sai: - Copii, daca sunteti cuminti saptamana asta, duminica va duc la cofetarie sa vedeti cum mananca lumea prajituri cu inghetata.

Cauta retete

Se încarcă...

Primiţi noutăţi prin Email