Prajitura cu mac si nuca de cocos,o reteta usoara zic eu si aromata unde macul si nuca de cocos ne ofera o savoare placuta.Incercati si voi si nu ve ti regreta.



Prajitura cu mac si nuca de cocos ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

8 albusuri de ou
200  grame de zahar
100 grame mac
100 grame nuca de cocos
4 linguri de faina
1 praf de copt

Ingrediente pentru crema prajiturei cu mac si nuca de cocos:

200 ml. de lapte
150 grame de zahar
1 zahar vanilat
3 linguri faina
8 galbenusuri de ou
200 grame de unt

Si mai avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 pachete biscuiti Picnic
4 linguri de zahar
1 esenta de rom
50 grame ciocolata alba
50 grame ciocolata cacao
100 ml. apa

Cum preparam aceasta reteta de prajitura cu mac si nuca de cocos dupa ce vedem atatea ingrediente,dar cu siguranta o bucatareasa iscusita nu se va speria:).

Prima data pentru prepararea blatului,se bat cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200 gr. zahar. Continuam adaugand 100 grame mac si 100 grame nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 4 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa.



Acum urmeaza crema pentru prajitura cu mac si nuca de cocos:

Se freaca cele 8 galbenusuri cu 150 grame de zahar si se amesteca cu 1 zahar vanilat. Mai adaugam 3 linguri de faina si amestecam bine. Se toarna in 200 ml. de lapte si se pune la fiert avand grija sa amestecam pana se ingroasa, apoi punem la racit. Dupa racire se amesteca cu 200 grame de unt.



Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra se aseaza un strat de biscuiti Picnic inmuiati intr-un sirop facut din 4 linguri de zahar, 100 ml. apa si 1 esenta de rom.


Peste biscuiti se glazureaza cu cele doua culori de ciocolata topite separat la aburi astfel incat sa aibe un aspect marmorat.


Cauta retete

Se încarcă...

Primiţi noutăţi prin Email