Ingrediente :
500 g fasole verde

500 g rosii

1 ceapa mica

6-8 catei de usturoi

50 ml undelemn

10 g margarina sau unt

1 lingura pesmet sare.



Modul de preparare :

Se curata pastaile de fasole verde, rupandu-se capetele si indepartand partea fibroasa, daca exista. Daca fasolea verde este mai batrana, se taie pastaile de cateva ori, transversal. Se fierbe fasolea verde in apa cu sare pana cand se inmoaie. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie in rondele. Semintele vor iesi din rosii si se arunca. Se curata si se caleste ceapa. Se scurge fasolea verde de apa si se rastoarna peste ceapa calita; se adauga si usturoiul pisat. Se unge o cratita cu unt, se tapeteaza cu pesmet. In aceasta cratita se pune un strat de fasole verde, altul de rondele de rosii, alternativ. Deasupra se termina cu un strat de rosii. Cratita se da la cuptor 20 de minute.

Si acum poanta:
Cum dispare mirosul dupa ce il mananci usturoi ?
Cu timpul !

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email