Ingrediente :

700 g cartofi

1 -2 cepe romanesti

4 -6 linguri ulei

2 -3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare) cca.

100 g masline sare piper

Modul de preparare :
Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc min, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti (se incearca utilizand o furculita: daca aceasta intra usor in ei inseamna ca sunt fierti). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sarea si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel. Se curata de coaja cartofii pentru salata orientala. Cartofii trebuie curatati cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa. La salata de cartofi se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline.

Si acum poanta:

Intra un popa intr-un restaurant, se aseaza la masa. Cheama ospatarul si il intreaba: - Fiule, salata orientala de post aveti? - Nu, parinte. - Atunci da-mi o costita de porc afumata si Dumnezeu mi-e martor ca am vrut sa mananc salata orientala de post.

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email