Ingrediente:

2 picioare
2 aripi
cap, maruntaie, tartita
1 morcov
1 cartof
1 legatura patrunjel
sare
hrean ras
1 sfecla
1 capatana usturoi
1 cana smantana acrisoara
otet sau zeama de lamaie.

Mod de preparare:

Fierbi partile curcanului (la foc mic) care iti raman cand il portionezi pentru friptura (picioare, aripi, cap, tartita, maruntaie), adaugi in fiertura zarzavatul de supa (morcov, cartof).
Ai grija sa iei spuma de cate ori este nevoie.
Cand carnea se desprinde de pe oase, inseamna ca a fiert destul.
Desprinzi carnea de pe oase, o asezi intr-o forma (de preferat forma de budinca cu gol la mijloc).
Poti folosi si forme mai mici.
Peste carne torni zeama strecurata in care ai pus 2 catei de usturoi dupa ce s-a racit.
Lasi formele la rece pana a doua zi.
Daca ai pus-o in forma de budinca, golul din mijloc il umpli cu hrean ras amestecat cu sfecla cruda, data pe razatoarea cea mai fina si legata cu smantana.
O sarezi si o acresti dupa gust cu otet sau zeama de lamaie.
Are un aspect deosebit la mesele festive dedicate sarbatorilor.

Si acum poanta:

La piata Ion vinde un curcan. Un cumparator il intreaba:
− Da curcile le calca?
− Calca curci, gaini, rate, porumbei, cocosi, chiar si porci!
− Atunci de ce il vindeti?
− De la o vreme se uita chioras la mine...

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email