Ingrediente:

500 g carne de vita fiarta
2 oua
1 ceapa mica
1-2 castraveti murati
2 linguri maioneza
1 lingura bulion
sare, piper

Mod de preparare:

Se fierb carnea de vita si ouale, separat, in apa cu sare. Ouale se curata de coaja si se taie bucatele mici. Carnea se taie si ea bucatele mici.
Se pune intr-un castron carnea, se adauga ouale. Se taie castravetele murat in cubulete mici si se stoarce bine de zeama. Ceapa se taie fidea. Se pun maioneza si bulionul. Se amesteca bine. Se lasa cateva ore la frigider.
Se poate decora cu castravete murat, ceapa verde sau dupa imaginatia fiecaruia.

Si acum poanta:

Intr-o terasa din Berlin, doi batrinei mancau salata berlineza si povesteau linga doi smecherasi:
- Ba, iti aduci aminte atunci cind am fost in Franta, in timpul razboiului, la bordelul din Place Pigale din Paris?
- Da ma, si l-am batut pe patron, pe paznici. Erau aia trei jandarmi si i-am batut si pe ei rau de tot. Si dupa aia le-am tras-o la toate pana le-am innebunit...
- Da ma, ce bine ne-am mai distrat...
Dupa o saptamina, in acelasi bar din Berlin, cei doi batranei mancau iar salata berlineza la masa ... langa cei apar cei doi smecheri, in ... ghips.
- Ce-ati patit ma, ca parca acum o saptamina erati bine?
- Am fost si noi la Paris. Am fost la bordelul din Place Pigale. Ne-am luat de ei. Si ne-au batut toti: patronul, bodyguarzii, jandarmeria si curvele.
- Dar cu ce ati fost?
- Cu avionul, bai mosule! Da' voi, bosorogilor, cu ce ati fost?
- Cu trupele lui Hitler, eram comandantii lor !

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email