Ciorba vacuta.Ciorba de vacuta in farfurie comestibila.Carnea de vacuta are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine.Acestea ajuta organismul sa aiba un sistem muscular puternic si sanatos.

Ciorba vacuta.Ciorba de vacuta in farfurie comestibila ingrediente:


un kilogram de pulpa de manzat
2 cepe mari
2 morcovi
1-2 ardei gras
200 grame de mazare
150 grame de porumb
bulion 4-5 linguri
sare de lamaie
delicat 4 linguri
1 telina
1 legatura de patrunjel verde
8-10 cartofi
putin ulei
sare

Ingrediente pentru farfuria comestibila si painica de casa:

375 grame de faina
120 ml apa
100 ml lapte proaspat
2 lingurite de zahar
o lingurita de sare
o lingura de unt
o lingurita de drojdie uscata

Cum se prepara ciorba vacuta.Ciorba de vacuta in farfurie comestibila:

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Cand incepe sa fiarba, aruncam prima apa si punem una noua.


2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.

3.Toate legumele sunt taiate marunt si se inabusa intr- o cratita cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.

4.Cand carnea este aproape fiarta se adauga toate legumele.

5.Inainte cu 10-15 minute sa fie ciorba gata adaugam bulionul, delicatul si putina sare de lamaie ca sa o acrim


6.Cand ciorba este gata se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.

7.Sfat.Pentru ca manzatul sa fiarba mai repede se pune in oala o lingurita de inox. Pe farfurie vor fi un ardei iute pentru cine doreste, smantana ornata cu o frunza de patrunjel si bineinteles painica.

Mod de preparare pentru painica si farfurie,ciorba vacuta.Ciorba de vacuta in farfurie comestibila:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta 15-20 de minute, dupa care se lasa la crescut aproximativ o ora acoperind castronul cu un prosop.

Cand a crescut am luat 2/3 din compozitie si am dat forma farfuriei, iar pe margine am ornat cu boabe de porumb si mazare.Din cealalta treime am preparat doua painici, de forma ovala, iar in centru am pus niste mac.

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email