Dupa cum se stie cartofii conțin amidon, vitamina C, fibre, proteine și mult potasiu.Cartoful a fost descoperit în Peru, de către spanioli, cam pe la 1530 și introdus, puțin după aceea, în Spania și în Italia.

Acum sa discutam despre reteta noastra,reteta de cartofi umpluti cu branza.


Reteta de cartofi umpluti cu branza avem nevoie de urmatoarele produse:

4 cartofi medii
50 grame brânză de vaci
50 grame unt
3 linguri de smântână
50 grame brânză de burduf
un vârf de linguriță de chimen macinat
parmezan
sare si piper

Reteta de cartofi umpluti cu branza aceats se pregateste in felul urmator:

Spălați bine cartofii. Puneți-i într-o tavă și băgați-i la cuptor la foc mediu 30 de minute.


Amestecați într-un bol brânza de vaci cu brânza de burduf. La urma se scoateți cartofii din cuptor pentru reteta de cartofi umpluti cu branza .Ii crestam pe lungime si scoatem cu o lingură miezul. Amestecați miezul cu brânzeturile. Adăugam smântâna peste amestecul din miez de cartof și brânzeturi. Încorporați untul cât miezul de cartof este încă fierbinte ca să se topească. Potrivim de sare si piper. Umpleți cartofii cu compozitia pregatita mai sus pentru reteta de cartofi umpluti cu branza,apoi presăram chimenul măcinat.


La final băgam la cuptor încă 10 minute. Cartofii umpluți se servesc calzi, cu parmezan ras deasupra. Pot fi serviți fie ca fel principal, fie ca garnitură lângă fripturi. Se pot decora și cu verdețuri tocate.

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email