Hmmm...ce credeati ca ,chiftelutele le puteti face numai din carne?:) Ei priviti ca nu numai din carne ,eu am descoperit intr o zi chiftelutele cu ciuperci ,ca tot aveam in frigider ciuperci ,iar tocanita nu imi e asa placuta. Mai bine spus nu sunt adepta tocanurilor:).


Iar asa ce mai este bun sa faceti cu ciupercile ar mai fi : luati 2 sau 3 ciuperci le spalati bine si le puneti pe flacara de la aragaz cu sare pe ele sau in mijlocul lor ,dar fara codita. OOOO ce bun... ce bun.

Astea da ...imi plac:)

Bine acum sa trecem la reteta noastra chiftelute cu ciuperci de post.

 Ok va ofer ingredientele nu va mai retin:)

Avem nevoie de urmatoarele produse:

15 ciuperci mai marisoare
 2 feliute de paine
2 cepe
4 catei de usturoi
1 frunza de dafin
oregano
3 linguri de faina
3 linguri de orez
piper,sare,cimbru si nu in ultimul rand ulei

 Mai fetelor mai ,o sa imi spuneti :

Mai dar nu este prea mult,adica nu sunt prea multe ingrediente? Ei nu ,sunt dar nu va speriati:) ve ti vedea ce va iesi la final si apoi stam de vorba :)
 Hai la treaba .

Prima data alegem orezul il spalam bine ,dupa care il vom pune pe foc cu apa si sare pentru al fierbe eu spun sa il puneti timp de 20 de minute ,sau cat sa se rumeneasca bobul sa nu fie tare,asta sa nu va spargeti dinti cand mancati din chiftelute:).

Bun...ciupercutele noastre le luam si pe acestea ,pe care le vom spala bine ,sa nu carecumva sa ramana vreo pata pe ele. Dupa care le vom fierbe si pe acestea 10 minute impreuna cu cateva boabe de piper,sare,oregano si 1 frunza de dafin.


Luam ciupercile si le vom scurge bine de apa,le tocam marunt. Adaugam peste ele ceapa si usturoiul tocate, orezul si le pasam cu blenderul.


Adaugam feliile de paine inmuiate in apa si stoarse, faina si condimentam dupa gust cu piper, sare si cimbru.
Omogenizam compozitia, formam chiftelele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins.


Nu faceti chiftelele prea mari, pentru a nu ramane necoapte la mijloc.

 Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Se pot servi cu hrean.

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email