Reteta aceasta de clatita umpluta cu ciuperci pui ,seamana cu shaorma dar nu are acelasi continut sau clatita este diferita . Aceasta va avea clatita normala ,cum facem pentru gingasii copilasi cu dulceata sau cu zahar ,bunnnn...:)

Numai ca ale noastre vor fi umplute cu ciuperci si pui,desi aceasta combinatie poate o sa va sune prea a mancare grea pentru stomacul nostru ,dar va spun sincer ca este destul de buna si delicioasa si chiar usoara pentru stomac si in acelasi timp si consistenta.



Reteta de clatite umplute cu ciuperci si pui este alcatuita din urmatoarele ingrediente ,ingrediente destul de ieftine si deloc greu de gasit pe piata sau in casele dumneavoastra.

 Pentru umplutura ,vom avea nevoie de :

 o ceapa

 o lingura unt

o cutie conserva ciuperci

1 piept de pui fiert

1 pahar de vin alb sec

o legatura marar

7 oua

 200 gr. smintina

cascaval

 piper si sare

Sa trecem la treaba :

 Dupa cum stim cu toti clatitele le vom pregati din 4 oua, lapte si faina.

Umplutura se prepara astfel:

se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5 minute. Se adauga ciupercile taiate marunt, cu tot cu zeama de la conserva, pieptul de pui taiat tot marunt, vinul, un virf de cutit de piper, o lingurita sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina scade zeama de tot.

Se fierb 2 oua, albusul se taie marunt si se adauga la compozitie, iar galbenusul se paseaza.




Dupa ce compozitia s-a racit un pic, se adauga smintana, mararul taiat marunt si un ou crud, amestecindu-se bine. Cu aceasta umplutura se umplu foile de clatite. Se unge un vas Jena cu unt, se aseaza clatitele una linga alta, ungindu-se cu smintina. Deasupra se presara cascaval ras.



Se da la cuptor pentru 20-30 de minute.

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email