Ciocolata amaruie este un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar.

Doresc sa va ofer o reteta care pe mine ma fascinat cat poate sa fie de,delicioasa.




Ingrediente:

175 g biscuiti de cacao
4 linguri apa
75 g unt topit
esenta de vanilie
60 g ciocolata amaruie
130 g zahar
1 lingura cafea instant
1 praf de sare
300 g branza de vaci cremoasa
4 oua

Prepararea prajiturei cu ciocolata amaruie este:

Biscuiti pentru a fi macinati ,pentru ca asa ne vor trebui,i vom rupe bucatele si apoi daca aveti o masina de macinat sa i macinati cu aceasta daca nu,puteti sa i asezati pe un servetel sau un prosopel si apoi sa i presati cu o sticla.

Untul trebuie topit,dupa care trebuie sa fie amestecat cu biscuiti nostri presati,pana acestea devin ca un aluat.

Luam un fund de tort( tavita din aceea rotunda),in aceasta adaugam aluatul nostru conceput din biscuiti presati si untul topit,in tavita de tort.Dupa care o bagam la frigider.

Acum avem nevoie de o craticioara care o asezam pe foc mic in care vom amesteca ciocolata rasa cu 2 linguri de apa si o lingura de cafea instant pana se topeste. Adaugi si celelalte doua linguri de apa, amesteci bine si asezi compozitia la rece.

Mixam branza cu zaharul ai esenta de vanilie, adaugi praful de sare, ouale pe rand si continui sa mixezi pana se integreaza complet.

Adaugi crema de ciocolata si cafea, mixezi pana se omogenizeaza, apoi torni crema obţinuta peste blatul de biscuiti. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa 45 de minute.

Cand prajitura este gata, o lasi sa se raceasca, o scoti din forma si o asezi pe un platou. O portionezi, o pudrezi cu cacao, o decorezi cu bucaţele de ciocolata.

Cauta retete

Primiţi noutăţi prin Email